מעורב של קצב - ההמבורגר של שגב
המעורב של שגב
"את המעורב הירושלמי שלי הכנתי בפעם הראשונה בקצבייה באמצע יום עבודה פשוט כי אנשים ביקשו. עכשיו אני קצב, החיבור שלי למטבח הוא קודם כל דרך בשר טוב, אז הכנתי את המעורב שלי מנתחים מיוחדים שאני אוהב ושחשבתי שיתאימו. מי שאכל התלהב וחזר לעוד אז הכנסנו לתפריט".
הסוד של הקצב
את המעורב הזה מכינים אך ורק מבשר איכותי מאד אחרת לא הולך. האסאדו שכתוב במתכון מקוצב מהשורט ריב, רק מהאמצע, פורסים אותו נגד כיוון הסיבים לריבועים דקים כמו שעושים סשימי, את הפיקנייה באותה הצורה ואת השקדים, צריך להשתמש רק בשקדים הכי איכותיים שמגיעים מאזור הגרון. כשמשתמשים במרכיבים איכותיים יוצא משהו יוצא דופן.
מרכיבים:
- 3 בצלים לבנים קצוצים גס
- 3 כפות שמן זית
- 500 גרם אסאדו פרוס
- 500 גרם פיקנייה פרוס
- 200 גרם שקדי עגל קוביות
- 200 גרם טחול
- 1 כפית מלח ים
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית כמון טחון
- ½ כפית אבקת עמבה
*ניתן לרכוש חלק מהמרכיבים אצלנו בחנות - גללו מטה אל המוצרים והוסיפו לעגלה!
הכנה:
- במחבת גדלה, בחום בינוני, לטגן בצל לבן קצוץ גס בשמן זית עד לריכוך וצבע קל (בערך כ5-10 דקות)
- להוסיף למחבת, על הבצל, את האסאדו, הפיקנייה ושקדי העגל, ולטגן תוך כדי ערבוב עד שכמעט מוכן (בערך כ5 דקות).
- להוסיף למחבת מלח ים, פלפל שחור גרוס, כמון טחון ואבקת עמבה ולהמשיך לטגן עד שמריחים את התבלינים (בערך כ2 דקות).
- להגיש בתוך פיתה או צלחת עם מה שאוהבים ולאכול עם מי שאוהבים.
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0033.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0032.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0030.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0027.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0026.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0025.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0024.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0023.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0020.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0016.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0014.jpg
לפתיחת התמונה בגדול - IMG-20211205-WA0011.jpg